Atpakaļ

Spices ūdens kvalitāte.

Spices ūdens kvalitāte ir bieži apspriests temats. Var šķist, ka ūdens no dziļurbuma vienmēr būs tīrāks un labāks nekā no spices un lai iegūtu labāko ūdeni ir jāurbj pēc iespējas dziļāk, bet ne vienmēr tā ir. Reizēm Rīgā un Rīgas rajonā tieši no samērā seklām spicēm (līdz 10m dziļumam, kas uztver “virsējos” ūdeņus, ūdens kvalitāte ir labāka nekā no dziļākiem urbumiem. Protams  katrā reģionā ir savas gruntsūdens īpatnības un nepieciešamais dziļums, bet apvidus “tips” parasti nosaka, kāda būs paredzamā ūdens kvalitāte. Piem., ja atrodaties blakus purvam, ūdens kvalitāte paredzama sliktāka (iedzeltens, sērūdeņradis, dzelzs utt.) nekā tas paredzams zonās ar dzeltenām kāpu smiltīm, bet protams ir izņēmumi un tos katrs meistars pēc pieredzes var pateikt, pat pirms spices ielikšanas. Pat šķietami vizuāli tīru spices ūdeni pirms neesat uztaisījuši ūdens analīzes, pārtikā lietot nav ieteicams.